Volledig scherm
Zwemles © ANP XTRA

Basisschool in Emmen neemt zwemlessen op in lesprogramma (en is daarmee één van de eerste in Drenthe)

Binnen twee jaar onder schooltijd de zwemdiploma’s A, B en C op je naam zetten. Dat kunnen leerlingen uit groep 2 en 3 van basisschool Het Palet in Emmen vanaf september.

De school in de wijk Bargeres is daarmee één de eerste in Drenthe die zwemles onder schooltijd aanbiedt. Dat schrijft Dagblad van het Noorden

,,Veel kinderen verlaten tegenwoordig de basisschool zonder zwemdiploma en in ons waterrijke land kan dat voor gevaarlijke situaties zorgen”, zegt directeur Saskia van Luijt. ,,Daarom nemen we diploma zwemmen op in ons lesprogramma.”

Busvervoer van en naar het zwembad

Alle kinderen uit groep 2 van Het Palet starten in september met zwemles in het plaatselijke zwembad Aquarena. ,,De kinderen worden met een bus vervoerd van en naar het zwembad. Gediplomeerde en ervaren instructeurs geven de kinderen zwemles in groepjes van maximaal tien kinderen. Wie klaar is om diploma te zwemmen krijgt een uitnodiging mee voor de ouders.”

Het schoolzwemmen gaat door in groep 3. ,,In principe hebben alle kinderen als ze overstappen naar groep 4 alle drie diploma’s A, B en C gehaald. Af en toe zijn er kijkmomenten voor ouders zodat ze de zwemprestaties van hun kind kunnen zien.”

‘Ouders betalen het laagste tarief uit de regio’

Volgens Van Luijt betalen ouders voor de zwemlessen. ,, Maar ze betalen het laagste tarief uit de regio. Ouders worden ontlast van vervoer, aan-en uit kleden en de tijd in het zwembad zelf. De betaling kan in termijnen en ouders die financieel niet in staat zijn om voor zwemlessen te betalen kunnen een beroep doen op de participatiewebshop of stichting leergeld. Zo hoeven de kosten voor niemand een belemmering te zijn.”