Volledig scherm
© ANP XTRA

Bejaarde vrouw uit De Krim opgesloten in meterkast: 7 jaar cel geëist voor 'laffe overval’

Tegen drie verdachten van de gewelddadige overval op een 83-jarige vrouw uit De Krim is dinsdag voor de rechtbank in Zwolle zeven jaar gevangenisstraf geëist. Dat meldt het Dagblad van het Noorden.

De bejaarde Beppie werd in haar eigen huis opgesloten in de meterkast. Pas 15 uur later werd zij door vriendinnen bevrijd.

De 44-jarige Bennie B. uit Coevorden, de 46-jarige Evert B. uit Hoogeveen en de 20-jarige Lorenzo T. uit Drachten zijn na maandenlang onderzoek opgepakt. De drie mannen zijn 10 december 2018 vroeg in de avond de woning van de vrouw binnen gedrongen.

Op slot

Evert T. uit Hoogeveen heeft haar met een stroomstootwapen getaserd. De jongste verdachte duwde haar in de meterkast en deed de deur op slot. De drie mannen gingen volgens officier van justitie door haar huis op zoek naar waardevolle spullen. Er zijn een zitmaaier, gouden ringen, een portemonnee en een laptop meegenomen

,,Een lullige buit als je kijkt wat de vrouw is aangedaan”, vindt de officier. ,,Het was een laffe en walgelijke overval.” De officier vindt dat de verdachten alle drie verantwoordelijk zijn voor het geweld, de overval en het opsluiten in de meterkast.

Beppie werd pas de volgende ochtend om 11 uur bevrijd door twee vriendinnen, die zich ongerust maakten omdat zij niet bij het wekelijkse volksdansen verscheen.

  1. LEES TERUG | Aantal boeren toch over snelweg terug naar huis, politie grijpt in
    Boerenprotest

    LEES TERUG | Aantal boeren toch over snelweg terug naar huis, politie grijpt in

    Duizenden boeren hebben zich vandaag verzameld in Den Haag om te protesteren tegen het stikstofbeleid van het kabinet. Het protest begon op de Koekamp, maar toen de boze boeren zich wilden verplaatsen naar het ministerie van Landbouw greep de politie in. Farmers Defense Force-voorman Mark van den Oever stelde het kabinet een ultimatum en riep om 15.00 uur na het verlopen ervan op om stickers te gaan plakken als ‘ludieke actie’. Wij hielden vandaag een liveblog bij dat je hieronder terug kunt lezen.