Volledig scherm
Foto ter illustratie © Shutterstock

Boekenserie Bianca van Yvonne Brill uit Aalden ligt vanaf volgende week weer in de winkel (en deel 65 is onderweg)

De populaire jeugdboekenserie over paardenmeisje Bianca van schrijfster Yvonne Brill uit Aalden ligt deze maand opnieuw in de schappen.

Boekenuitgeverij Van Gorcum uit Assen gaat de vier meest recente delen herdrukken, nadat de vorige uitgeverij waar de boeken uitkwamen failliet was gegaan.

Bij dezelfde uitgeverij verschijnt volgend jaar op 14 maart het 65e en tevens laatste deel: Bianca, Afscheid van Drenthe. Uitgever Sonja Geurts: ,,We kregen erg veel vragen van fans of wij ook de delen 61 t/m 64 konden uitgeven, omdat deze niet meer beschikbaar waren. Ik ben blij om te kunnen aankondigen dat we dit inderdaad gaan doen.”

‘Bianca leeft nog steeds onder een grote groep lezers’

Schrijfster Yvonne Brill (77) zit inmiddels ruim vijftig jaar in het vak. In 1963 schreef ze een serie sprookjes die op grammofoonplaat zijn gezet door Jos Brink, waaronder ‘Miriam het zeemeerminnetje’ dat voor het 150e boek is herschreven. Brill brak door als schrijfster van jeugdboeken toen uitgeverij Kluitman interesse kreeg voor haar boeken.

Geurts: ,,Er zijn niet veel schrijvers in Nederland die kunnen zeggen dat ze 150 boeken hebben gepubliceerd waarvan 65 in één reeks. Yvonne Brill is zo’n schrijfster. Bianca leeft nog steeds onder een grote groep lezers en gelukkig kunnen wij dit levend houden.”