De boerderij in Ruinerwold.
Volledig scherm
De boerderij in Ruinerwold. © Hollandse Hoogte / ANP

Boerderij Ruinerwold bijna veilig verklaard voor nieuwe bewoner

Een nieuwe bewoner maakt zich klaar om in de boerderij in Ruinerwold te trekken, die in 2019 het wereldnieuws haalde vanwege de vondst van een verborgen gezin. Dit schrijft RTV Drenthe.

 1. Zo bouwde Gerrit-Jan negen jaar lang aan zijn Utopia: een bijzonder inkijkje
  PREMIUM
  Dagboek

  Zo bouwde Ger­rit-Jan negen jaar lang aan zijn Utopia: een bijzonder inkijkje

  Niemand in Drenthe wist wat Gerrit-Jan van D. (67) negen jaar lang uitspookte op zijn boerderij in Ruinerwold. Maar voor zijn online vrienden bracht hij bijna dagelijks verslag uit. Met maar liefst 1600 foto’s en 80 filmpjes gaf hij hen een bijzonder inkijkje in het uitzonderlijke leven op de hoeve. Daaruit blijkt voor het eerst dat hij in het diepste geheim bouwde aan zijn eigen spirituele centrum. ,,Als het allemaal is geregeld, zal ik vrienden uitnodigen.’’ Dat er ook nog zes kinderen woonden, kreeg al die jaren niemand te horen.
 2. FNV beschuldigt Qbuzz van stilhouden rapport over onveiligheid buslijnen Ter Apel

  FNV beschul­digt Qbuzz van stilhouden rapport over onveilig­heid buslijnen Ter Apel

  FNV beschuldigt Qbuzz ervan een rapport van de Nederlandse Arbeidsinspectie over onveiligheid op de buslijnen tussen Emmen en Ter Apel stil te houden. Volgens de vakbond is in juli een rapport gestuurd naar Qbuzz, met daarbij een aantal maatregelen die het bedrijf voor 1 december moest nemen. ,,Maar werknemers hebben nog niets daarover gehoord. Laat staan dat de inhoud van het rapport met ze gedeeld is”, aldus Edwin Kuiper, bestuurder FNV Streekvervoer.