Duizend gamers komen weekend lang samen in Expo Assen

VideoDit weekend stond de Expo Assen volledig in het teken van videogames. Gamers vanuit heel het land sleepten hun computer en monitor mee naar Drenthe om daar gezamenlijk digitaal spelletjes te spelen.

Het is inmiddels de twintigste editie van The Reality. Ooit opgezet in Heerenveen door een aantal vrienden en inmiddels uitgegroeid tot de grootste samenkomst van gamers in Nederland vertelt organisator Eelco Nagel. ,,We hebben hier duizend mensen in de zaal zitten die het hele weekend blijven. Daarnaast is er nog ruimte voor evenveel dagbezoekers”.

Niet alleen jongemannen

Gamers zijn gedurende het weekend van alle gemakken voorzien. Iedere deelnemer krijgt een eigen tafel om zijn of haar apparatuur uit te stellen. Daarnaast zijn er de nodige voorzieningen zoals een slaapzaal, douches en eettentjes.

Deelnemers onder de 18 jaar hebben toestemming van hun ouders nodig maar voor de rest is iedereen welkom. En dat is te zien. De gemiddelde leeftijd is 23 jaar maar wie denkt dat het spelen van videogames alleen voor jongemannen is heeft het mis. Zowel dames als ouders die de kids thuis hebben gelaten zijn aanwezig om een weekendje aan de realiteit te ontsnappen.

Volgens Eelco Nagel ziet de toekomst er goed uit. ,,Het ziet er naar uit dat we in Assen blijven en het evenement de komende jaren hier blijven doen.”

Volledig scherm
video stil © DvhN
  1. Moonsekte bevestigt: Vader gezin Ruinerwold uit religieuze beweging gezet
    Video & update

    Moonsekte bevestigt: Vader gezin Ruinerwold uit religieuze beweging gezet

    De vader van het gezin dat vastzat in de boerderij in Ruinerwold is uit de Nederlandse tak van de Moonsekte gezet. Dat bevestigt de religieuze beweging na verklaringen van een neef van de vader. Dat familielid is zelf ook lid van de sekte. ,,Gerrit-Jan was een idioot die volledig doordraaide. Om die reden keerde onze beweging zich van hem af”, laat iemand van de Oostenrijkse tak van de Verenigingskerk weten.