Volledig scherm
De © ANP

Burgemeester laat woning in Paterswolde waar schietpartij plaatsvond dichtspijkeren

Burgemeester Marcel Thijsen van Tynaarlo heeft maandag de woning laten dichttimmeren waar vrijdagochtend een schietpartij plaatsvond. Dat meldt het Dagblad van het Noorden

De politie heeft er voorwerpen, stoffen en betaalmiddelen gevonden die gebruikt worden bij het maken van- en handelen in harddrugs. Ook werden in de woning wapens en munitie aangetroffen.

Opiumwet

Thijsen: ,,We zullen dergelijke criminaliteit nooit tolereren. Daarom heb ik het huis na de vondst zo snel mogelijk gesloten op basis van de Opiumwet.”

De woning aan de Hayo Hindriksweg in Paterswolde wordt verzegeld voor een periode van zes maanden. In de tussentijd is de gemeente in overleg met woningstichting SEW over het vervolgtraject. Inzet hiervan is dat er nieuwe huurders in de woning komen.

Huiselijk geweld

Vrijdagochtend rond kwart over drie kwamen agenten naar het pand omdat ze een melding hadden gekregen van huiselijk geweld. Toen ze een man benaderden, werden ze beschoten. Een opgetrommelde speciale eenheid heeft de 27-jarige man vervolgens aangehouden. De man stond volgens de politie niet op het adres ingeschreven. Maandag is het voorarrest van de man met veertien dagen verlengd.

Uit het relaas van buurtbewoners kwam naar voren dat de man de zoon was van mensen die uit het pand zijn verhuisd. De omwonenden waren onder de indruk van het schietincident. Ze zeiden dat ze weinig contact hadden met de 27-jarige man, met diens ouders was meer contact.