Volledig scherm
PREMIUM
Dylan Groenewegen was succesvol in de Ronde van Frankrijk en won ook de 42e editie van De Gouden Pijl. © photo: Cor Vos

De 42e Gouden Pijl in Emmen: drie aanhoudingen, 500 toertochtrenners en 35.000 bezoekers

Tevredenheid alom bij de organisatie van De Gouden Pijl in Emmen. De 42e editie, gewonnen door Dylan Groenewegen, trok zondag ongeveer 35 duizend bezoekers naar de stadsvloer. De politie heeft drie personen uit Emmen aangehouden wegens bedreiging, maar spreekt verder van een goed verlopen evenement.

Volgens politiewoordvoerder Leon Wassing kregen een 28-jarige Emmenaar en een 18-jarige plaatsgenote het zondagavond aan de Baander aan de stok met een beveiliger. ,,Later die avond bedreigde een 29-jarige man uit Emmen op de Markt een portier. Alle drie kregen een proces verbaal en worden binnenkort voorgeleid aan de officier van justitie.”

  1. Enige genderneutrale nijlpaard ter wereld overleden in dierenpark Wildlands Emmen

    Enige genderneu­tra­le nijlpaard ter wereld overleden in dierenpark Wildlands Emmen

    In het Wildlands-dierenpark in Emmen is het 11-jarige nijlpaard Hasana overleden. Omdat de dood van het dier onverwacht kwam en het park wilde weten hoe zij was gestorven, is ze overgebracht naar de Universiteit van Utrecht. Daar bleek iets heel bijzonders: Hasana bleek genderneutraal te zijn met zowel vrouwelijke als mannelijke kenmerken. Het is voor zover bekend het enige nijlpaard dat ooit met deze kenmerken is vastgelegd.