Volledig scherm
Foto ter illustratie © ANP XTRA

Drankzuchtige Emmenaar (31) veroordeeld voor reeks inbraken, diefstallen en vernielingen

Een 31-jarige man uit Emmen is voor twee woninginbraken in zijn woonplaats, twee diefstallen en een vernieling veroordeeld tot een celstraf van vier maanden. Drie maanden hiervan zijn voorwaardelijk.

De man pleegde samen met een 34-jarige vrouw uit Emmen de inbraken in januari en april 2019. De woning aan de Boslaan stond op dat moment leeg. De twee maakten drank buit.

In de andere woning aan de Noordbargerstraat werd op dat moment geklust. Daarom sliepen de bewoners tijdelijk elders. Daar maakte het duo kroonluchters, drank en elektrische apparaten buit.

De man kreeg zijn straf ook voor een diefstal van een aanhangwagen en een wasmachine. Daarnaast vernielde hij een schutting. Hij wilde even daar overheen kijken en een mooie woning bewonderen, verklaarde hij deze actie.

Drank- en drugsprobleem

De twee liet in beide woningen DNA achter. Daardoor kon dit duo worden opgespoord. Beiden hebben een drank- en drugsprobleem. De vrouw heeft hiervoor hulp ingeschakeld. Zij woont op dit moment onder begeleiding in Assen.

Vrouw krijgt werkstraf van 120 uur

De vrouw had deze keer alleen de twee inbraken op haar kerfstok en kreeg hiervoor een werkstraf van 120 uur opgelegd. Ze moet daarnaast ook een eerder opgelegde werkstraf van 90 uur uitvoeren.

  1. LIVE | Politie houdt vier betogers aan voor belediging, opruiing en verstoren openbare orde
    Boerenprotest

    LIVE | Politie houdt vier betogers aan voor belediging, opruiing en verstoren openbare orde

    Duizenden boeren hebben zich vandaag verzameld in Den Haag om te protesteren tegen het stikstofbeleid van het kabinet. Het protest begon op de Koekamp, maar toen de boze boeren zich wilden verplaatsen naar het ministerie van Landbouw greep de politie in. Farmers Defense Force-voorman Mark van den Oever stelde het kabinet een ultimatum en riep om 15.00 uur na het verlopen ervan op om stickers te gaan plakken als ‘ludieke actie’. Volg alle ontwikkelingen in ons liveblog.