Volledig scherm
Jennette Jansen op de handfiets tijdens de tijdrit van het Wereldkampioenschap paracycling in Zwitserland in 2015. © EPA

Emmen is weer gastheer van wereldkampioenschap para-cycling

Emmen is dit jaar weer het decor voor de wereldkampioenschappen wielrennen voor atleten met een handicap, ook wel para-cycling.

Dit is het toetje voor de gemeente Emmen en de provincie Drenthe na de organisatie van twee succesvolle wereldbekerwedstrijden in 2017 en 2018. Een deel van het centrum en de Rondweg wordt weer verkeersvrij gemaakt voor het evenement.

Op 11 september starten de wereldkampioenschappen op het Raadhuisplein met een gemengde estafette voor landenteams. Donderdag 12 en vrijdag 13 september starten de individuele tijdritten vanaf het Raadhuisplein. Zaterdag 14 en zondag 15 september zijn de wegwedstrijden rondom de Meerdijk en de Rondweg.

Voor bezoekers valt er genoeg te beleven: van gratis sportclinics, festivals en optredens van onder meer Jannes. Het Raadhuisplein wordt omgebouwd tot een Beweegplein met een springkussen en er worden verschillende sportactiviteiten zoals BMX en handbiken gehouden.

Op zaterdag 14 september is het klapstuk: het Festival Op Fietse bij de Meerdijk. Vanaf 13:00 uur maken Jannes, Bouke en Chris de Roo er een gezellig Hollands WK-feest van.