Volledig scherm
De rechtbank in Assen © ANP

Emmenaar (32) hangt werkstraf boven hoofd wegens betasten meisje (17)

Voor het aanraken van de borsten en billen van een 17-jarig meisje op een manege in Emmen heeft het Openbaar Ministerie donderdag 180 uur werkstraf, waarvan tachtig uur voorwaardelijk geëist tegen een 32-jarige man uit Emmen.

Dat schrijft Dagblad van het Noorden. In mei 2017 deed het meisje aangifte van ontucht. Dat zou een jaar eerder begonnen zijn. Ze vertelde de politie dat de man haar regelmatig een tik op de billen gaf en haar ook een keer bij de borsten had begrepen. Ook zou hij haar bovenbeen hebben gestreeld toen hij haar met de auto naar huis bracht en haar onverwacht op de mond hebben gezoend.

‘Aanrakerig’

Het meisje had een paard bij de manege staan en kwam er daarom vaak. Ook andere meisjes van haar leeftijd die er vaak kwamen, vertelden dat de man altijd ‘aanrakerig’ was en te dicht op ze kwam staan. De man, die op dat moment geen werk had, en vrijwillig bij de manege werkte, ontkende dat hij ooit seksuele bedoelingen heeft gehad.

,,Het op de kont slaan was gewoon een beetje dollen. Ik kietelde haar ook wel eens in de zij. Dat deed ze ook bij mij”, vertelde de Emmenaar in de rechtbank in Assen. Het grijpen van de borsten is volgens hem niet gebeurd. Ook ontkende hij de zoen. ,,Ik kan wel per ongeluk haar borsten hebben aangeraakt toen ik haar een keer om het middel vastgreep om haar te laten schrikken. Haar been heb ik misschien per ongeluk aangeraakt tijdens het rijden. Ik leg mijn hand vaak op de passagiersstoel.”

‘Veel kwijtgeraakt’

De officier van justitie gelooft het verhaal van het meisje, ook omdat andere meisjes het bevestigen. ,,Waarom zou ze verhaal het verzinnen? Ze is er veel door kwijtgeraakt. Er is veel gedoe op de manege geweest en ze raakte haar plek daar kwijt.”

Maar advocaat Ernst Eujen, die de man bijstaat, sprak dat tegen. Volgens hem is het meisje de plek voor haar paard kwijtgeraakt vanwege een ruzie met iemand anders op de manage. Hij vermoedt dat het meisje gepusht is door haar moeder om aangifte te doen. De moeder dreigde eerder al tegen de Emmenaar dat ze hem voor de rechter zou slepen als hij wat met haar dochter zou beginnen. ,,Daar ben ik nooit op uit geweest”, aldus de Emmenaar.

Volgens Eujen is er geen bewijs dat de aanrakingen seksueel bedoeld waren. Daarom vroeg hij vrijspraak. Over twee weken volgt de uitspraak.ximaal 90 centimer worden.”

  1. Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid wil niet reageren op knip-en-plakwerk-kritiek uit Drenthe

    Nationaal Coördina­tor Terrorisme­be­strij­ding en Veiligheid wil niet reageren op knip-en-plak­werk-kri­tiek uit Drenthe

    De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid wil niet inhoudelijk reageren op de kritiek die burgemeester Jan Seton van Borger-Odoorn deze week uitte op een rapport uit 2018. Die zei dat het rapport waarin ‘extremistisch verzet tegen windturbines’ in Groningen en Drenthe werd beschreven, enkel en alleen was gebaseerd op berichten uit de media.