Volledig scherm
Het bekladde Emmer oorlogsmonument, pal tegenover de Grote Kerk. © Dagblad van het Noorden

Emmer oorlogsmonument en gemeentehuis beklad met leuzen

Het oorlogsmonument in het Emmer centrum en het daarnaast gelegen gemeentehuis zijn beklad met leuzen. Dat meldt het Dagblad van het Noorden. 

Het monument op het Marktplein is voorzien van de woorden Senna en Meryem. Die namen staan ook op muren en ramen van het gemeentehuis, her en der met de term Jeugdzorg Assen. ,,Het is dit weekend gebeurd, maar wanneer precies weten we niet’’, zegt Stefanie Schipper, woordvoerster van de gemeente.

Er is door de gemeente aangifte gedaan bij de politie. ,,We hebben geen idee wie dit heeft gedaan en weten dus ook niet waarom dit is gebeurd. Dit is iets voor de politie om te onderzoeken.’’ De politie kan nog niet veel over de kwestie vertellen, alleen dat er niemand op heterdaad is betrapt.

Buurtsupport is door de gemeente ingeschakeld om de bekladdingen te verwijderen.

Het Emmer oorlogsmonument staat sinds 1985 op het Marktplein. Het stelt een opengescheurde archiefkast voor en staat op de plek van het oude gemeentehuis en het gemeentearchief. Door de opening in monument is de Grote Kerk te zien, een bewuste keuze van de kunstenaar. Daar bevond zich oorspronkelijk een klein gedenkteken voor gevallenen.