Volledig scherm
De rechtbank in Assen. © ANP

Ex-vrouw voormalige No Surrender-baas Henk Kuipers uit Emmen verdacht van valsheid in geschrifte

De 51-jarige ex-vrouw van voormalig No Surrender-baas Henk Kuipers uit Emmen wordt verdacht van valsheid in geschrifte. Dat bleek vandaag bij een zogeheten regiezitting bij de rechtbank in Assen.

Het is opmerkelijk dat de Emmense gelijktijdig op een zitting moest verschijnen met vijf verdachten van een zogeheten bad standing binnen No Surrender, of een motorclub die daaraan gelieerd was. Dat meldt Dagblad van het Noorden. 

Bij een bad standing wordt een clublid met geweld uit de club gezet, nadat hij zich niet aan de regels heeft gehouden. Vier verdachten van 43 en 44 jaar uit Assen en een man (57) uit Groningen en een 27-jarige inwoner van Oldenhove worden verdacht van het dreigen met geweld toen ze bij het clubhuis in Assen eisten dat het slachtoffer zijn hesje en zijn motor moest inleveren.

Vreemde eend in de bijt

Over die zaak en die van een vijfde verdachte Amsterdammer (37) van een andere bad standing straks meer in een ander artikel. Terug naar de ex-vrouw van Henk Kuipers. Zij was een vreemde eend in de bijt tijdens de korte regiezitting dinsdagochtend in de rechtbank. De verdenking van de vrouw heeft niets te maken met No Surrender en zoals nu lijkt ook niet met Kuipers. Zij zou in 2016 in Emmer-Compascuum een salarisspecificatie hebben vervalst en die hebben ingeleverd bij een makelaar om een huurovereenkomst voor een woning te krijgen.

Vrijwel alle zes advocaten dienden dinsdag onderzoekswensen in bij de rechtbank. Advocaat Kennedy Tunç van de vrouw uit Emmen niet. ,,De zaak van mijn cliënte is klaar en had wat mij betreft vandaag al behandeld kunnen worden. Ik snap niet waarom zij voor deze regiezitting is opgeroepen.” Het Openbaar Ministerie zegt dat haar zaak onderdeel uitmaakt van het omvangrijke onderzoek naar No Surrender.

Bijvangst

De zaken die dinsdag aan de orde kwamen in Assen zijn in feite bijvangst. Kopstukken van de motorclub, onder wie Kuipers, worden verdacht van zwaardere misdrijven. Hij staat volgende maand voor de rechtbank in Groningen. Daarna volgen naar verwachting de strafeisen tegen Kuipers en zijn medeverdachten, onder wie Klaas Otto.

Weer terug naar de zitting van dinsdag. De rechtbank in Assen vindt ook dat de strafzaak van de 51-jarige vrouw uit Emmen volkomen los staat van de zaken tegen de andere verdachten. Bij de inhoudelijke behandeling wordt haar zaak afzonderlijk behandeld. Wanneer de verschillende strafzaken inhoudelijk worden behandeld is nog niet bekend.