Volledig scherm
De auto waarin het lichaam van Ralf Meinema werd gevonden. © Foto en Persbureau Meter

Familie van vermoorde Ralf Meinema uit Klazienaveen verhoogt tipgeld in kofferbakmoord naar 100.000 euro

De familie van de in maart 2017 vermoorde Ralf Meinema (31) uit Klazienaveen verhoogt de beloning voor de gouden tip over de moordenaar van 50.000 naar 100.000 euro. Dat meldt het Dagblad van het Noorden.

,,We hopen dat het verhogen van de beloning schot in de zaak brengt. Ralf is bijna drie jaar geleden om het leven gebracht en we hopen dat er eindelijk iemand gaat praten. Die zaak moet opgelost worden”, zegt moeder Ingrid Meinema.

De familie loofde in augustus 2108 al een bedrag van 50.000 uitgeloofd, maar dat heeft niet tot de gouden tip geleid. Het Openbaar Ministerie loofde eerder al 15.000 euro uit voor de gouden tip.

Een beloning van een ton uitgeloofd door nabestaanden is uitzonderlijk. Het bedrag is volgens De Telegraaf evenveel als justitie uitloofde voor de gouden tip over de inmiddels opgepakte Ridouan Taghi en Saïd Razzouki.

‘Het duurt te lang’

De ouders, broer en zus van Meinema hopen dat het hoge bedrag eindelijk iemand ertoe beweegt om familie of politie te vertellen wat er gebeurd is. ,,Het duurt te lang. We horen al lange tijd niets nieuws meer. Daarom zetten we met de beloning extra druk op de ketel”, zegt Ingrid. Het verhogen van het tipgeld is volgens haar in overleg met de politie gebeurd.

Het slachtoffer van de ’Drentse kofferbakmoord’ werd op 31 maart 2017 dood aangetroffen in de kofferbak van een zwarte Mercedes, die bungelde op de oeverrand van het Stieltjeskanaal bij Zandpol. Ralf Meinema was flink mishandeld.

In de zaak zijn eerder twee verdachten uit Emmen aangehouden. En oom en zijn neef werden opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij de moord op Ralf Meinema, maar zijn later vrijgelaten. De oom is nog wel verdachte in de zaak.