Volledig scherm
De finish van de Ride for the Roses dit jaar in Goes. © PZC

Fietsevenement Ride for the Roses volgend jaar in Assen

Het fietsevenement Ride for the Roses waarbij geld ingezameld wordt voor KWF Kankerbestrijding komt volgend jaar naar Assen. Dat is zondag bekend geworden bij de editie in Goes. Jaarlijks doen er 8000 tot 12.000 mensen mee aan het evenement.

Burgemeester Marco Out kreeg symbolisch de vlag in handen. Hij volbracht daarvoor de 100 kilometer.

Bij de tocht kunnen deelnemers kiezen uit verschillende routes, variërend in lengte van 10 tot 100 kilometer. Ride for the Roses vindt volgend jaar 27 september plaats vanaf het TT circuit.

‘Graag gastheer’

Assen is blij met de komst van dit evenement. „Het grootste wielerpeloton van Nederland strijkt neer in Assen. We zijn heel graag gastheer voor duizenden fietsers die allemaal fietsen voor het goede doel. Met de organisatie van grote (sport)evenementen hebben we ruime ervaring”, zegt burgemeester Out.

Bij de editie van Goes is de voorlopige opbrengst ruim 850.000 euro.

  1. Moonsekte bevestigt: Vader gezin Ruinerwold uit religieuze beweging gezet
    Video & update

    Moonsekte bevestigt: Vader gezin Ruinerwold uit religieuze beweging gezet

    De vader van het gezin dat vastzat in de boerderij in Ruinerwold is uit de Nederlandse tak van de Moonsekte gezet. Dat bevestigt de religieuze beweging na verklaringen van een neef van de vader. Dat familielid is zelf ook lid van de sekte. ,,Gerrit-Jan was een idioot die volledig doordraaide. Om die reden keerde onze beweging zich van hem af”, laat iemand van de Oostenrijkse tak van de Verenigingskerk weten.