Volledig scherm
Foto ter illustratie. © GinoPress B.V.

Grote schuur in Beilen brandt af, deel van de straat afgezet

Aan de Beilervaart in Beilen woedde een forse schuurbrand. De rook van de brand is in de omgeving goed te zien. Van de schuur bleef niet veel over.

De melding kwam op zondagavond 4 augustus net na zes uur binnen bij de brandweer. Toen de eerste brandweerkorpsen ter plaatse kwamen werd er opgeschaald naar middelbrand. In de schuur zou hooi opgeslagen hebben gelegen, wat zorgde voor de vele rook.

Een deel van de straat werd afgezet in verband de brandweervoertuigen. De oorzaak van de brand is onbekend. Een kraan is ter plaatse gekomen om wat nog rest van de schuur te slopen.

  1. Enige genderneutrale nijlpaard ter wereld overleden in dierenpark Wildlands Emmen

    Enige genderneu­tra­le nijlpaard ter wereld overleden in dierenpark Wildlands Emmen

    In het Wildlands-dierenpark in Emmen is het 11-jarige nijlpaard Hasana overleden. Omdat de dood van het dier onverwacht kwam en het park wilde weten hoe zij was gestorven, is ze overgebracht naar de Universiteit van Utrecht. Daar bleek iets heel bijzonders: Hasana bleek genderneutraal te zijn met zowel vrouwelijke als mannelijke kenmerken. Het is voor zover bekend het enige nijlpaard dat ooit met deze kenmerken is vastgelegd.