Volledig scherm
De scooter van Etergo. © Etergo

Honderden banen erbij in Emmen door productie slimme scooter

De komst van scooterbouwer Etergo levert Emmen op termijn honderden banen op. Met 60.000 scooters is Emmen straks de eerste plek voor grootschalige e-scooterproductie ter wereld.

Het gerucht dat Etergo’s wereldwijde zoektocht naar een productiefaciliteit voor de slimme app-scooter was geëindigd in Emmen, zong al even.

Donderdagmiddag maakten Bart Jacobsz Rosier van Etergo en Ron Goossens van het het Emmer Technologies Added de samenwerking ook officieel wereldkundig.

De productie van de slimme scooter moet ergens volgend jaar beginnen. Dat levert bij Technologied Added in eerste instantie vijftig banen op.

60.000 scooters per jaar

De verwachting is dat dat de komende jaar groeit naar enkele honderden. Als de productie volop draait, rollen er bij Added jaarlijks 60.000 scooters de deur uit.

De keus van het Amsterdamse Etergo viel op Added omdat deze faciliteit in de buurt is. Bij eventuele problemen zitten ze bovenop de productie. Daarnaast ziet Etergo Emmen als ideale uitvalsbasis voor een internationale uitrol, waarbij vooral wordt gekeken naar Duitsland.

Internet

De slimme scooter van Etergo is verbonden met internet en kent vele handigheidjes die veilig rijden verhogen. Oprichters Jacobsz Rosier en Marijn Flipse lieten zich bij het ontwikkelen van hun e-scooter nadrukkelijk inspireren door Tesla.

Crowdfunding om de bouw van de scooter mogelijk te maken leverde vele miljoenen op. Een investeerder uit de Duitse auto-industrie steekt alleen al 20 miljoen in het project.