Volledig scherm
Foto ter illustratie © ANP XTRA

Hoogeveense gooit na ruzie koffer van viaduct: boete en 1000 euro smartengeld

Een 35-jarige vrouw uit Hoogeveen en haar tien jaar jongere vriend veroorzaakten op 9 april een bizar ongeluk op de A28 bij Hoogeveen.

Het stel vocht op de viaduct De Koppeling een ruzie uit. Daarbij werd de koffer van de man naar beneden gegooid. Een auto reed over de koffer. ,,Het was alsof er iets ontplofte”, zei de bestuurder later tegen de agenten. Overal dwarrelden kledingstukken door de lucht.

Man raapt op snelweg kleren en koffer bijeen

De wagen kwam in de berm tot stilstand. Andere weggebruikers moesten eveneens in de remmen, omdat de man van de koffer op de snelweg koffer en kledingstukken bijeenraapte. De vrouw liep op dat moment het talud af.

Dit gedrag van deze twee zorgde voor een gevaarlijke verkeerssituatie, zei de rechter in Assen vrijdag. Alleen de Hoogeveense verscheen op zitting. Haar vriend zit in vreemdelingenbewaring. Hij heeft geen verblijfsstatus en moet terug naar zijn geboorteland Marokko. Maar dat land werkt niet mee.

Vrouw ontkent dat ze koffer gooit

Alleen de vrouw werd berecht. Zij ontkende dat zij de koffer gooide. Haar vriend wees tijdens de politieverhoren de vrouw aan als de werper van de koffer. Twee getuigen verklaarden dat een stel op de viaduct met wilde gebaren ruziede. Het was de man die zich ineens bukte en een grijze koffer naar beneden kieperde.

De rechtbank veroordeelde de vrouw tot een voorwaardelijke boete van 300 euro. De bestuurder van de auto die de koffer niet kon ontwijken kampt sindsdien met een hernia. Voor hem en zijn vrouw moet de Hoogeveense ruim 1000 euro aan smartengeld betalen. De auto was total loss verklaard. Dat schadebedrag van 1000 euro moet de Hoogeveense ook aan het paar betalen.