Volledig scherm
© ANP

Klacht over optreden Emmer burgemeester rond Sinterklaas naar Ombudsman

De medewerking van de Emmer burgemeester aan een lokaal Sinterklaasjournaal heeft geleid tot een klacht bij de Nationale Ombudsman. Dat meldt het Dagblad van het Noorden.

Alle pieten in het Emmer Sinterklaasjournaal, dat via internet te bekijken is, zijn pikzwart. Dimitri Knobbe uit Groningen vindt het onacceptabel dat Eric van Oosterhout een rol in dit programma speelt en vraagt nu de Nationale Ombudsman Reinier van Zutphen zich hierover uit te spreken. Knobbe is de man die de protestactie tegen zwarte piet bij de intocht in Emmen leidde.

Knobbe vindt ook dat de burgemeester afstand moet nemen van de stichting Sinterklaas Emmen, omdat zij ‘openlijk pleit voor het behoud van zwarte piet’. Volgens de Groninger moet Van Oosterhout totaal anders omgaan met een ‘racistisch vormgegeven kinderfeest’. ,,Voor veel kinderen is het Emmense Sinterklaasfeest nu helemaal niet genieten geblazen.’’

  1. Zo bouwde Gerrit-Jan negen jaar lang aan zijn Utopia: een bijzonder inkijkje
    PREMIUM
    Dagboek

    Zo bouwde Ger­rit-Jan negen jaar lang aan zijn Utopia: een bijzonder inkijkje

    Niemand in Drenthe wist wat Gerrit-Jan van D. (67) negen jaar lang uitspookte op zijn boerderij in Ruinerwold. Maar voor zijn online vrienden bracht hij bijna dagelijks verslag uit. Met maar liefst 1600 foto’s en 80 filmpjes gaf hij hen een bijzonder inkijkje in het uitzonderlijke leven op de hoeve. Daaruit blijkt voor het eerst dat hij in het diepste geheim bouwde aan zijn eigen spirituele centrum. ,,Als het allemaal is geregeld, zal ik vrienden uitnodigen.’’ Dat er ook nog zes kinderen woonden, kreeg al die jaren niemand te horen.