Volledig scherm
De rechtbank in Assen. © ANP

Man (60) uit Zwartemeer krijgt jaar celstraf voor langdurig misbruik van buurmeisje (10)

Een 60-jarige man uit Zwartemeer is veroordeeld tot een jaar celstraf voor ontucht met zijn buurmeisje. De rechtbank acht bewezen dat hij het kind tussen haar tiende en veertiende heeft misbruikt.

Vorig jaar zomer vond de moeder van het meisje pornoblaadjes bij het kind. Zij vertelde dat zij de boekjes van de buurman had gekregen. Later vertelde het meisje dat er meer was gebeurd. Het meisje heeft verklaard dat zij vier jaar lang ongeveer twee keer in de week bij de buurman kwam. Zij ging dan altijd direct met hem naar de slaapkamer boven. Daar heeft het meisje hem bevredigd. Hij zat ook aan haar billen en borsten. In ruil daarvoor kreeg ze tien of vijftien euro van de man.

Gedetailleerde beschrijving slaapkamer

De verdachte ontkent het misbruik. Maar de rechtbank vindt de verklaringen van het slachtoffer, dat verhoord is een speciale kinderstudio van de recherche, betrouwbaar. Volgens de rechtbank heeft zij gedetailleerd verteld over welke seksuele handelingen zij verrichtte en hoe dat ging. Ook kon het meisje in detail beschrijven hoe de slaapkamer van de man eruitzag. De rechtbank ziet onder meer een opmerking van haar zusje als steunbewijs. Tegen dat meisje heeft de buurman gezegd dat zij haar broek naar beneden moest doen.

Kwetsbaar meisje

Volgens de rechtbank heeft de man zich over een langere periode schuldig gemaakt aan ontucht. ,,Dat is uiterst verwerpelijk. Zeker omdat hij het meisje geld gaf. Het gaat om een kwetsbaar meisje. De verdachte heeft zich totaal niet bekommerd om de psychische gevolgen voor het slachtoffer.” Van de celstraf van een jaar is de helft voorwaardelijk opgelegd. De man moet zich laten behandelen.