Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Man uit Exloo (66) steelt 4300 euro uit kas Zuidenveld tentoonstelling: werkstraf

Voor het stelen uit de kas van de Tentoonstellingsvereniging Zuidenveld is een 66-jarige man uit Exloo veroordeeld tot een werkstraf van honderd uur. Dat meldt het Dagblad van het Noorden

De man was van 2014 tot eind 2017 penningmeester van de club.

De diefstal kwam in juli 2017 tijdens een jaarafrekening aan het licht. Er stonden dubieuze posten in de boeken. De toenmalige penningmeester gaf hiervoor geen verklaringen. Het bleef stil aan zijn zijde. Er was geen contact, zeiden gedupeerden die naar de zitting in Assen waren gekomen. De stoel van de verdachte bleef leeg.

De kas stond bij kennissen in een kluis

In november 2017 mailde de man toch. Hij gaf de gemaakte fouten toe. Het kasgeld was weg, omdat hij de kas bij kennissen in een kluis stalde. De kennis overleed en de nabestaanden zeiden dat er geen kas in de kluis stond, verklaarde de toenmalige penningmeester in zijn mail. Hij schreef ook dat hij zich verantwoordelijk voelde en niet weg zou lopen voor de gevolgen.

,,Jammer dat hij dan niet komt”, zei de officier van justitie. Die eiste honderd uur werkstraf en het terugbetalen van ruim 4300 euro, dat was gestolen. De verdachte had niet alleen het vertrouwen van bestuursleden, maar van alle verenigingsleden beschaamd, zei de aanklager. De rechter sloot zich hierbij aan en volgde de officier in zijn eis.

  1. LIVE | Politie houdt vier betogers aan voor belediging, opruiing en verstoren openbare orde
    Boerenprotest

    LIVE | Politie houdt vier betogers aan voor belediging, opruiing en verstoren openbare orde

    Duizenden boeren hebben zich vandaag verzameld in Den Haag om te protesteren tegen het stikstofbeleid van het kabinet. Het protest begon op de Koekamp, maar toen de boze boeren zich wilden verplaatsen naar het ministerie van Landbouw greep de politie in. Farmers Defense Force-voorman Mark van den Oever stelde het kabinet een ultimatum en riep om 15.00 uur na het verlopen ervan op om stickers te gaan plakken als ‘ludieke actie’. Volg alle ontwikkelingen in ons liveblog.