Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Motorrijder overleden bij ongeval op TT circuit Assen

Op het TT Circuit in Assen is dinsdagmorgen een motorrijder uit Scharmer bij een eenzijdig ongeluk overleden.

Dat schrijft Dagblad van het Noorden

Hulpdiensten probeerden het slachtoffer nog te reanimeren, maar hulp mocht niet meer baten. Hoe het ongeluk precies heeft kunnen gebeuren is nog niet duidelijk. Volgens de organisatie vond de val van het slachtoffer op lage snelheid plaats.

Trainingsdag

Het ongeval vond plaats tijdens het evenement ‘Trackdays 4 All’. Op het evenement kunnen amateur motorrijders trainingen volgen om te leren circuitrijden. Het is de twintigste keer dat het evenement wordt georganiseerd. In totaal doen 250 deelnemers mee.

Twee andere motorrijders vielen gelijktijdig met het slachtoffer. Zij raakten niet gewond. De organisatie heeft naar aanleiding van het ongeval de baan tijdelijk gesloten. Naar verwachting gaat deze over ongeveer drie kwartier weer open.

  1. Enige genderneutrale nijlpaard ter wereld overleden in dierenpark Wildlands Emmen

    Enige genderneu­tra­le nijlpaard ter wereld overleden in dierenpark Wildlands Emmen

    In het Wildlands-dierenpark in Emmen is het 11-jarige nijlpaard Hasana overleden. Omdat de dood van het dier onverwacht kwam en het park wilde weten hoe zij was gestorven, is ze overgebracht naar de Universiteit van Utrecht. Daar bleek iets heel bijzonders: Hasana bleek genderneutraal te zijn met zowel vrouwelijke als mannelijke kenmerken. Het is voor zover bekend het enige nijlpaard dat ooit met deze kenmerken is vastgelegd.