Volledig scherm
Stroomstootwapen. © Shutterstock

'Nepagent uit Assen gaf elektrische stroomstoten op hoofd vastgebonden slachtoffer Zuidlaren’

Een 31-jarige Assenaar, die zich voordeed als politieagent die een boete kwam innen, heeft een man in Zuidlaren overvallen, vastgebonden en het slachtoffer elektrische stroomstoten op het hoofd gegeven. Dat zegt het Openbaar Ministerie.

Dat meldt het Dagblad van het Noorden. Vandaag was een procedurele zitting tegen de verdachte die de gewelddadige overval op 19 juni in Zuidlaren met meerdere medeverdachten zou hebben gepleegd. De Assenaar deed zich voor als politieman die een openstaande boete kwam innen.

Het slachtoffer moest mee naar een huis aan de Zetstee in Zuidlaren. In de woning waren volgens het OM meerdere medeverdachten die het slachtoffer hebben vastgehouden en afgeperst. De Assenaar is de enige die nog vast zit.

Geprobeerd om slachtoffer te doden

Het slachtoffer moest op de grond gaan liggen en werd vastgebonden. Daarna zou de verdachte hem meerdere stroomstoten op het hoofd hebben gegeven. Volgens het OM heeft hij geprobeerd om het slachtoffer te doden.

Het slachtoffer hoorde zijn overvallers nog overleggen of ze hem in leven zouden laten: ,,Kill him or not?”, klonk het. Hij moest zijn pinpas en pincode afgeven.

De advocaat van de verdachte vroeg de rechtbank om hem vrij te laten in afwachting van de inhoudelijke behandeling van de strafzaak eind januari. Dat verzoek is afgewezen.