Volledig scherm
Het terrein van Bloemenhuis Zwart © Google Streetview

Nieuwe plannen voor voormalig terrein bloemenhuis Barger-Oosterveld

Na jaren zit er weer schot in de plannen voor woningbouw op het voormalige terrein van Bloemenhuis Zwart in Barger-Oosterveld.

Projectontwikkelaar Hans Peter uit Barger-Oosterveld wil er zo’n twintig levensloopbestendige woningen bouwen. Hij is hierover in gesprek met de gemeente Emmen en hoopt dat er begin volgend jaar spijkers met koppen kunnen worden geslagen.

Er zijn volgens hem nog verschillende varianten waaruit een keus moet worden gemaakt. Een van de opties gaat uit van 19 huizen: 16 twee-onder-een kapwoningen en drie vrijstaande.

In 2010 ook al plannen voor woningbouw

Over woningbouw op de plek van het bloemenhuis aan de Oosterveldsestraat wordt al zo’n tien jaar gesproken. In 2010 presenteerde Ten Brinke Bouw BV uit Doetinchem er een plan voor de bouw van tussen de 20 tot 25 woningen.

Het ging hierbij om vrijstaande huizen, twee-ondereen- kappers en één rijtje van drie woningen, in vraagprijs varierend van 165.000 tot 300.000 euro,vrij op naam. Als 70 procent was verkocht, zou de bouw beginnen.

Bloemenhuis is dicht, crisis is voorbij

Daarna kwam de crisis en bleven uiteindelijk maar drie kandidaat-kopers met serieuze interesse over. De bouw werd op de lange baan geschoven en het in 1909 opgerichte bedrijf Zwart ging in eerste instantie gewoon door met de verkoop van bloemen en planten.

Inmiddels is het bloemenhuis dicht en de crisis voorbij. Peter gaat ervan uit dat woningbouw op het perceel nu wel van de grond kan komen. Over de verhouding koop- en huurwoningen en de prijzen zegt Peter nog geen uitlatingen te kunnen doen.