Twee originele goederenwagons op het herinneringscentrum Kamp Westerbork.
Volledig scherm
Twee originele goederenwagons op het herinneringscentrum Kamp Westerbork. © ANP

Oorlogsmusea vinden vergelijking oorlog en corona kwetsend

De vergelijking tussen coronamaatregelen en oorlogssituaties en de Holocaust is kwetsend en pijnlijk voor oorlogsslachtoffers en hun nabestaanden. De oorlogsmusea en herinneringscentra constateren “met stijgende verbazing” dat een kleine groep landgenoten deze vergelijkingen steeds vaker gebruikt. Terwijl coronamaatregelen niet in verhouding staan tot bijvoorbeeld het vernietigen van een grote groep mensen, louter vanwege wie ze zijn, schrijven de musea in een open brief.

 1. Puberexpert: ‘Ons brein werkt pas volledig en effectief rond ons 25ste’
  PREMIUM

  Puberex­pert: ‘Ons brein werkt pas volledig en effectief rond ons 25ste’

  Waakzaam zorgen. Zo omschrijft gezinsbegeleider en auteur Sven Bussens de houding die je als ouder het best aanneemt tegenover je puberkind. Dé oplossing om de gedroomde relatie met je kind te ontwikkelen, bestaat niet. Maar Bussens levert wel inzichten en ideeën om de ouder te blijven of te worden die je wil zijn. ,,De beperkingen van het puberbrein zijn geen vrijgeleide om hun gedrag goed te keuren.”
 2. FNV beschuldigt Qbuzz van stilhouden rapport over onveiligheid buslijnen Ter Apel

  FNV beschul­digt Qbuzz van stilhouden rapport over onveilig­heid buslijnen Ter Apel

  FNV beschuldigt Qbuzz ervan een rapport van de Nederlandse Arbeidsinspectie over onveiligheid op de buslijnen tussen Emmen en Ter Apel stil te houden. Volgens de vakbond is in juli een rapport gestuurd naar Qbuzz, met daarbij een aantal maatregelen die het bedrijf voor 1 december moest nemen. ,,Maar werknemers hebben nog niets daarover gehoord. Laat staan dat de inhoud van het rapport met ze gedeeld is”, aldus Edwin Kuiper, bestuurder FNV Streekvervoer.