Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Opgepakte mannen bij nachtelijke achtervolging bij Emmen komen uit Assen

De drie mannen die afgelopen nacht bij een achtervolging op de N391 bij Nieuw-Weerdinge zijn aangehouden, komen uit Assen en zijn 18, 20 en 21 jaar. Dat meldt de politie dinsdagochtend, schrijft het Dagblad van het Noorden.

De drie zaten in een bestelbusje, dat de politie in het vizier kreeg naar aanleiding van een verdachte situatie op een industriegebied in Emmen.

Tijdens die achtervolging zouden meerdere spullen uit het busje zijn gegooid. Het zou gaan om motoren of onderdelen van motoren. Het vermoeden is dan ook dat de verdachten in het busje op pad waren om motoren te stelen. Dat wordt door de politie onderzocht.

Inzet politiehelikopter

Agenten wilden het busje controleren en gaven een stopteken. Dat werd echter meerdere malen genegeerd, waarna de de politie de achtervolging inzette. De bestuurder van het busje verloor de macht op het stuur, raakte met de bus van de weg en crashte bij de rotonde Pottendijk. De verdachten sloegen rennend op de vlucht, maar werden in de kraag gegrepen.

De drie verdachten raakten volgens de politie niet gewond. Het bestelbusje, de motorfietsen en de onderdelen werden in beslag genomen. De verdachten zitten vast in het cellencomplex in Assen.

Ook werd een politiehelikopter bij de actie ingezet om erachter te komen of er meer personen betrokken waren bij de achtervolging, maar dat was volgens de politie niet het geval.

Mogelijk zijn de verdachten ook bij andere diefstallen betrokken geweest

De politie sluit niet uit dat de verdachten ook betrokken zijn geweest bij andere diefstallen. ,,Gezien er in de provincie de afgelopen tijd meerdere diefstallen van motorfietsen en motoronderdelen zijn geweest onderzoeken we of deze drie verdachten hier mogelijk mee te maken hebben.”