Volledig scherm
foto ter illustratie © Thinkstock

Opnieuw moet familie in Roden huis uit vanwege verzakkingen

Woningcorporatie Woonborg moet opnieuw een gezin verzoeken hun huis te verlaten vanwege ernstige verzakkingen. Het is de elfde keer in een jaar tijd dat in Roden een huurwoning van de woningcorporatie onbewoonbaar is verklaard.

Het gaat dit keer om een woning aan de Dorth, meldt RTV Drenthe. Bewoners die terugkwamen van vakantie zagen dat de scheuren in hun huis flink groter waren geworden. Omdat het huis ook naar links helt, zijn steunpilaren geplaatst om de eerste verdieping op z’n plek te houden.

Verzakkingen groot probleem

Het is niet de eerste keer dat er huizen in Roden onbewoonbaar zijn verklaard vanwege verzakkingen. De gemeente Noordenveld heeft 1,5 miljoen euro gereserveerd voor de afhandeling van de schade van acht huizen in de wijk Middenveld in Roden. Deze zijn door rioolwerkzaamheden verzakt. Wat de oorzaak is van de verzakkingen van de woningen van Woonborg (één aan de Dorth en tien aan de Den Dam) is nog niet duidelijk.

  1. Enige genderneutrale nijlpaard ter wereld overleden in dierenpark Wildlands Emmen

    Enige genderneu­tra­le nijlpaard ter wereld overleden in dierenpark Wildlands Emmen

    In het Wildlands-dierenpark in Emmen is het 11-jarige nijlpaard Hasana overleden. Omdat de dood van het dier onverwacht kwam en het park wilde weten hoe zij was gestorven, is ze overgebracht naar de Universiteit van Utrecht. Daar bleek iets heel bijzonders: Hasana bleek genderneutraal te zijn met zowel vrouwelijke als mannelijke kenmerken. Het is voor zover bekend het enige nijlpaard dat ooit met deze kenmerken is vastgelegd.