Caissière achter de kassa van de Albert Heijn in Paterswolde.
Volledig scherm
Caissière achter de kassa van de Albert Heijn in Paterswolde. © AH Paterswolde

Paterswolde is trendsetter: alle filialen Albert Heijn, Etos en Gall & Gall krijgen nu plastic platen

Alle vestigingen van Albert Heijn, Etos en Gall & Gall krijgen glazen van plexiglas bij de kassa’s en servicebalies om de verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk tegen te gaan.

,,We zijn dinsdag begonnen met het plaatsen van plexiglas bij de kassa’s en servicebalie”, zegt woordvoerder Pauline van den Brandhof namens de drie winkelketens tegen Dagblad van het Noorden.  ,,Op deze manier creëren we een fysieke afscheiding tussen de kassamedewerker en de klant. In combinatie met het plaatsen van tape op de vloer die 1,5 meter aangeeft, zorgen we ook voor onze kassamedewerkers voor een veilige werkplek.”

Een paar dagen kwam een filiaalmanager van een Albert Heijn in Paterswolde er als eerste mee. Hij hing voor alle kassa’s een doorzichtig plastic tafelscherm op. Een beetje bij toeval, vertelt de AH-manager Erwin Schlepers.

Afstand houden

,,De voorschriften van het RIVM geven aan dat mensen 1,5 meter afstand moeten houden vanwege het coronavirus, maar dat halen onze caissières eigenlijk nooit”, geeft hij aan. ,,Vooral als mensen daadwerkelijk betalen - zowel bij pinnen als contant - komen klanten dichtbij. Dan kan ik wel iedereen naar de zelfscanners sturen, maar ik vind de kassa’s ook een essentieel onderdeel van onze winkel.”

Nu plaatst Albert Heijn dus de platen bij alle vestigingen door het hele land. Het plaatsen van de platen gebeurt volgens Brandhof gefaseerd over de komende dagen.