Volledig scherm
- © ANP

Politie ontvangt twee nieuwe tips over kofferbakmoord

Naar aanleiding van de uitzending van Opsporing Verzocht van gisteravond over de moord op Ralf Meinema uit Klazienaveen heeft de politie twee nieuwe tips ontvangen.

Dat schrijft Dagblad van het Noorden. De kofferbakmoord kwam dinsdag opnieuw aan de orde in het programma, aangezien de ouders van Meinema het tipgeld hebben verhoogd tot 100.000 euro.

De familie loofde in augustus 2018 al een bedrag van 50.000 uit, maar dat heeft niet tot de gouden tip geleid. Het Openbaar Ministerie loofde eerder al 15.000 euro uit voor de gouden tip.

Het slachtoffer van de ’Drentse kofferbakmoord’ werd op 31 maart 2017 dood aangetroffen in de kofferbak van een zwarte Mercedes, die half in water hing van het Stieltjeskanaal bij Zandpol. Ralf Meinema was flink mishandeld.

Twee verdachten

In de zaak zijn eerder twee verdachten uit Emmen aangehouden. En oom en zijn neef die naast elkaar wonen op het woonwagenkamp in de Emmer wijk Rietlanden werden opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij de moord op Ralf Meinema. In de buurt van het kamp straalde de telefoon van Ralf voor het laatst aan. Beide verdachten zijn vrijgelaten wegens gebrek aan de bewijs. De oom is nog wel verdachte in de zaak.

  1. LEES TERUG | Aantal boeren toch over snelweg terug naar huis, politie grijpt in
    Boerenprotest

    LEES TERUG | Aantal boeren toch over snelweg terug naar huis, politie grijpt in

    Duizenden boeren hebben zich vandaag verzameld in Den Haag om te protesteren tegen het stikstofbeleid van het kabinet. Het protest begon op de Koekamp, maar toen de boze boeren zich wilden verplaatsen naar het ministerie van Landbouw greep de politie in. Farmers Defense Force-voorman Mark van den Oever stelde het kabinet een ultimatum en riep om 15.00 uur na het verlopen ervan op om stickers te gaan plakken als ‘ludieke actie’. Wij hielden vandaag een liveblog bij dat je hieronder terug kunt lezen.