Volledig scherm
© ANP

Politie pakt 21 mensen op voor het stelen van e-bikes op vijf plekken in Assen

De politie heeft tussen augustus en oktober 21 mensen aangehouden die verdacht worden van het stelen van elektrische fietsen. De politie begon een onderzoek nadat meerdere slachtoffers aangifte hadden gedaan. Dat meldt het Dagblad van het Noorden

Tussen juni en oktober dit jaar werden er in totaal 23 e-bikes gestolen bij verschillende appartementencomplexen in Assen. In totaal waren er vijf inbraken in de wijken Assen-centrum, Assen-West, Assen-Oost en Noorderpark.

Verdachten tussen de 15 en 65 jaar

Door een buurtonderzoek, verhalen van getuigen en het bekijken van camerabeelden kwam de politie uiteindelijk de 21 verdachten op het spoor. Het gaat om mensen tussen de 16 en 65 jaar uit Assen en Emmen en een 15-jarige jongen uit Rotterdam.

Volgens de politie werkten de verdachten in verschillende groepen die de fietsen stalen of doorverkochten. De groepen werkten niet samen.

Op vrije voeten

De politie heeft acht fietsen teruggevonden en weer teruggegeven aan de eigenaar. Alle verdachten zijn weer op vrije voeten en wachten op een oproep van het Openbaar Ministerie.