Volledig scherm
Een politieauto, foto ter illustratie © ANP XTRA

Politie valt woningen in Assen binnen, drie personen aangehouden

De politie heeft bij de twee woninginvallen aan de Rolderstraat en de Menning in Assen hard- en softdrugs gevonden. Ook werd een balletjespistool in beslag genomen.

De politie viel donderdag aan het eind van de middag bij de panden binnen nadat ze waren getipt dat er drugs zouden liggen. Een van de woningen zit boven café Obelix.

Er zijn drie mensen aangehouden. Het gaat om een 19-jarige man uit Assen, een 17-jarige man uit Assen en een 27-jarige man uit Leeuwarden.

  1. Zo bouwde Gerrit-Jan negen jaar lang aan zijn Utopia: een bijzonder inkijkje
    PREMIUM
    Dagboek

    Zo bouwde Ger­rit-Jan negen jaar lang aan zijn Utopia: een bijzonder inkijkje

    Niemand in Drenthe wist wat Gerrit-Jan van D. (67) negen jaar lang uitspookte op zijn boerderij in Ruinerwold. Maar voor zijn online vrienden bracht hij bijna dagelijks verslag uit. Met maar liefst 1600 foto’s en 80 filmpjes gaf hij hen een bijzonder inkijkje in het uitzonderlijke leven op de hoeve. Daaruit blijkt voor het eerst dat hij in het diepste geheim bouwde aan zijn eigen spirituele centrum. ,,Als het allemaal is geregeld, zal ik vrienden uitnodigen.’’ Dat er ook nog zes kinderen woonden, kreeg al die jaren niemand te horen.