Foto ter illustratie. ANP XTRA LEX VAN LIESHOUT
Volledig scherm
Foto ter illustratie. ANP XTRA LEX VAN LIESHOUT © ANP

Schuur in brand in Assen, brandweer houdt woning ernaast nat

Een schuur van een woning in de Brunelstraat in Assen staat in brand. De brandweer is met meerdere voertuigen ter plekke, meldt RTV Drenthe.

 1. Herstel hoogveen om meer CO2 op te vangen op het Fochteloërveen

  Herstel hoogveen om meer CO2 op te vangen op het Fochteloër­veen

  Natuurmonumenten gaat het Fochteloërveen op de grens van Friesland en Drenthe aanpakken. Niet alleen om de biodiversiteit in het kwetsbare hoogveen te herstellen, maar ook omdat nat hoogveen veel koolstofdioxide (CO2) opslaat. Hoogveen slaat bijvoorbeeld meer CO2 op dan een vergelijkbare oppervlakte aan bos. Herstel van het hoogveen is daarom ook belangrijk vanwege de klimaatverandering, aldus Natuurmonumenten. Het veen verdroogt nu doordat het steeds warmer wordt.
 2. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?
  12

  Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?