Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Speciale huisartsenpost ingericht in Hoogeveen voor alle coronapatiënten in Drenthe

Er is vanaf woensdag een speciale huisartsenpost voor alle Drentse patiënten die mogelijk het coronavirus hebben. Die is gevestigd in Hoogeveen.

Dat schrijft Dagblad van het Noorden. Ron Wissink, medisch directeur van Huisartsenzorg Drenthe (HZD) en huisarts in Zuidwolde: ,,Met deze maatregel zijn we voorbereid op wat er mogelijk nog in Drenthe gaat komen én kunnen we onze inwoners de zorg blijven bieden die in deze roerige periode nodig is.”

De speciale post gaat per direct open voor de avond-, nacht- en weekenddiensten van de huisartsen. Na een telefonisch consult wordt door een arts bepaald dat er een verdenking is op besmetting met het coronavirus. De patiënt wordt dan gevraagd naar de speciale locatie in Hoogeveen te gaan.

Veiligheid

Een flink deel van de mensen zal hiervoor verder moeten reizen dan voor een bezoek aan de huisartsenpost in de buurt. Er is gekozen voor een speciale coronalocatie voor de veiligheid van de andere patiënten. ,,De andere huisartsenposten kunnen dan de reguliere zorg blijven leveren, zonder dat patiënten risico lopen op besmetting.” Huisartsen bereiden zich voor op een toename van patiënten.

Huisartsenpost in Hoogeveen is uitsluitend voor coronaverdenkingen

Patiënten uit de regio Hoogeveen die in de avond, nacht of weekenduren een huisarts nodig hebben, waarbij geen sprake is van corona-klachten, kunnen vanaf nu niet meer terecht op de huisartsenpost in Hoogeveen. Met de triagist (verpleegkundige of arts) wordt gekeken welke post (Assen, Meppel of Emmen) het handigst is voor de patiënt.