Volledig scherm
Archieffoto van een eerdere uitreiking van de Michelinsterren. © ANP

Sterrenregen negeert het Noorden: Geen nieuwe Michelinster voor restaurant De Gaffel in Valthe

Kanshebbers waren er volgens het Dagblad van het Noorden zeker, maar de nieuwe Michelinsterren werden dit jaar uitgereikt aan restaurants in het Zuiden van het land. Ook De Gaffel in Valthe liep een ster mis. 

Even leek De Gaffel in Valthe een van de kanshebbers voor een Michelinster. De acht nieuwe sterren gingen echter naar restaurants in de provincies Limburg, Noord-Brabant en Noord-Holland.

Roderik Seubers, chef-kok en eigenaar van De Gaffel, zegt dat ze niet in zak en as zitten door het mislopen van de ster. ,,Wij hadden de champagne klaarstaan en het personeel was opgetrommeld. Natuurlijk was het een mooie kroon op ons werk geweest, na 17 jaar, maar Amanda trekt zo gewoon de champagne open en daarna gaan we verder met de verbouwing.”

Twee keer drie sterren

Ondanks de verhuizing naar Hoogkerk, behield De Loohoeve (voorheen in Schoonloo) haar ster. Evenals alle andere restaurants die al één ster hadden, trouwens. De Vlindertuin in Zuidlaren en Herberg Onder de Linden in Aduard houden één ster. Ook onder de tweesterrenrestaurants geen nieuwe aanwinsten. Noord-Nederland heeft geen restaurants in die categorie.

Van de drie driesterrenrestaurants in Nederland, blijven er twee over. Jacob Jan Boerma van De Leest ( Vaassen) besloot de stekker eruit te trekken en heeft zelf gekozen zijn drie sterren ‘in te leveren’. Inter Scaldes (Kruiningen) en De Librije (Zwolle) behouden hun drie sterren.