Volledig scherm
Foto ter illustratie © Pixabay

Straten en riolering Klazienaveen-west gaan fors op de schop

Een flink deel van Klazienaveen-west gaat stevig op de schop de komende tijd. De riolering wordt vervangen en de straten worden opnieuw ingericht.

Het gaat bij deze ingreep om het meest zuidwestelijke deel van Klazienaveen: de Broekweg, de Engweg, de Derksweg, de Kortestraat, het Boogpad, de Herderstraat, De Lauden en De Metten.

Volgens wethouder René van der Weide is de noodzakelijke vervanging van de riolering een mooi moment om ook eens kritisch te kijken naar de inrichting van de straten te kijken. ,,Een groot aantal inwoners van deze buurt heeft bij ons de wens uitgesproken om hun omgeving aan te pakken. Nu we de riolering vervangen, pakken we meteen de kans om tegemoet te komen om aan deze wens en richten we het gebied opnieuw in.”

Het werk wordt in fases uitgevoegd om te voorkomen dat het hele gebied onbereikbaar wordt én zodat het rioleringssysteem blijft functioneren.

Op maandag 19 augustus start de aannemer, Sallandse Wegenbouw, met de eerste fase. Die bestaat uit de aanpak van een deel van De Metten (Langestraat tot aan Derksweg). Naar verwachting wordt het hele project in de zomer van 2020 afgerond. Bewoners worden op de hoogte gehouden van de voortgang.

De werkzaamheden brengen mogelijk een aantal omleidingen met zich mee.