Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Shutterstock

Streep door koopzondag in Emmen: geen onverantwoorde risico's

De voor 29 maart geplande koopzondag in het Emmer centrum gaat niet door. Dat heeft het bestuur van de ondernemersvereniging Emmen Vlinderstad maandagochtend besloten, meldt het Dagblad van het Noorden.

Een kleine week geleden zette Emmen Vlinderstad vanwege het coronavirus al een streep door de wekelijkse koopavond op donderdag. ,,We schrappen deze maand onze koopzondag omdat we niet willen dat mensen onverantwoorde risico’s nemen’’, zegt Laurens Meijer, centrummanager van de ondernemersclub.

,,We hebben afgelopen weekend kunnen zien dat nogal wat mensen zich te weinig aantrekken van het voorschrift om anderhalve meter afstand tot elkaar te bewaren.’’ Was koopzondag deze maand in Emmen wel doorgegaan, dan waren klanten sowieso gestuit op veel dichte winkels. Een deel van de middenstanders heeft besloten om voorlopig helemaal niet meer open te gaan, dus ook op koopzondag niet.

Emmen Vlinderstad adviseerde vorig week haar leden om de openingstijden aan te passen. De winkels die nog wel open zijn, zouden elke middag om vijf uur de deuren moeten sluiten. Hier wordt volgens Meijer ook gehoor aan gegeven.