Volledig scherm
Foto ter illustratie © Shutterstock

Studenten Terra doen mee aan Ploegkampioenschappen in Estland

Zaterdag 21 september organiseert EUROPEA de Internationale jeugd-ploegkampioenschappen in Olustvere, Estland.

Rob Oosterhof en Gert-Jan Hartenhof van Terra Groningen, Thomas Berkepies van Terra Emmen en Mees Masselink van het Zone.college vormen samen een team en proberen het kampioenschap te veroveren.

Er nemen deelnemers uit heel Europa aan de kampioenschappen deel. Waar bij andere ploegwedstrijden elke deelnemer zijn eigen trekker en ploeg meeneemt, is dat hier niet nodig. In Olustvere staan trekkers en ploegen klaar voor de wedstrijden. Iedere deelnemer loot bij het wedstrijdploegen een veldje van ongeveer 100 meter lang en 20 meter breed om te ploegen. Alle deelnemers worden door een deskundige jury beoordeeld op onder andere de rechtheid van het ploegwerk, het netjes onderwerken van gewasresten, een goede ligging van de voren en een mooie begin- en eindvoor.

Zaterdag vinden in twee groepen de wedstrijden plaats. Daarna volgt de prijsuitreiking. Maandagochtend vroeg vliegt het team weer naar Nederland terug.

  1. Moonsekte bevestigt: Vader gezin Ruinerwold uit religieuze beweging gezet
    Video & update

    Moonsekte bevestigt: Vader gezin Ruinerwold uit religieuze beweging gezet

    De vader van het gezin dat vastzat in de boerderij in Ruinerwold is uit de Nederlandse tak van de Moonsekte gezet. Dat bevestigt de religieuze beweging na verklaringen van een neef van de vader. Dat familielid is zelf ook lid van de sekte. ,,Gerrit-Jan was een idioot die volledig doordraaide. Om die reden keerde onze beweging zich van hem af”, laat iemand van de Oostenrijkse tak van de Verenigingskerk weten.