Volledig scherm
Foto ter illustratie © ANP

Tankstation in Emmen overvallen: dader aangehouden

Aan de Rondweg in Emmen is donderdagmiddag even voor drie uur een tankstation overvallen. Een uur later hield de politie aan de Laan van de Marel een verdachte aan.

Hij is overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.

Onbekend is of de man iets heeft buitgemaakt en of hij een wapen heeft gebruikt.

De politie heeft het Gulf tankstation afgesloten met linten en is bezig met een sporenonderzoek, waarvoor ook een speurhond is ingezet.

Tankstation was eerder doelwit

Zes jaar geleden, op 20 december, was hetzelfde tankstation ook doelwit van een overval. De dader was toen een 16-jarige jongen uit Coevorden.

Een jaar later, op 10 november 204, overviel een 23-jarige Emmenaar het andere Gulf tankstation in Emmen, gelegen aan de Wolfsbergenweg.

  1. Enige genderneutrale nijlpaard ter wereld overleden in dierenpark Wildlands Emmen

    Enige genderneu­tra­le nijlpaard ter wereld overleden in dierenpark Wildlands Emmen

    In het Wildlands-dierenpark in Emmen is het 11-jarige nijlpaard Hasana overleden. Omdat de dood van het dier onverwacht kwam en het park wilde weten hoe zij was gestorven, is ze overgebracht naar de Universiteit van Utrecht. Daar bleek iets heel bijzonders: Hasana bleek genderneutraal te zijn met zowel vrouwelijke als mannelijke kenmerken. Het is voor zover bekend het enige nijlpaard dat ooit met deze kenmerken is vastgelegd.