Lammetjes in de wei, foto ter illustratie
Volledig scherm
Lammetjes in de wei, foto ter illustratie © copyright Marc Bolsius

Te veel mensen willen lammetjes zien in Ruinen. Daarom gaat de weg naar de schaapskooi dicht

Ondanks de oproep om dit weekend niet de natuur in te gaan, trokken veel mensen zaterdag richting de schaapskooi in Ruinen. Vanaf zondag blijft de toegangsweg daarom gesloten.

De schaapskooi was sinds de invoering van de coronamaatregelen al gesloten voor bezoek. Toch bracht het zonnige lenteweer de nodige bezoekers op de been, die van buiten de kooi de pasgeboren lammetjes kwamen bewonderen. Om die reden wordt zondag de toegangsweg naar de schaapskooi afgesloten.

Schaapherder Michiel Poelenije vindt het vooral jammer voor de natuurliefhebbers: ,,We zouden vandaag normaal gesproken ook een lammetjesdag hebben gehad, maar die gaat uiteraard niet door. Daar zou met dit weer veel belangstelling voor zijn geweest. Het is niet anders, erop uit gaan is nu niet de bedoeling.’’

  1. Onbewaakte overweg eng? Gewoon goed opletten. ‘Soms hoor je de toeter, dan waarschuwt de machinist iemand’
    PREMIUM

    Onbewaakte overweg eng? Gewoon goed opletten. ‘Soms hoor je de toeter, dan waarschuwt de machinist iemand’

    Spoorbeheerder Prorail wil een reeks simpele spoorwegovergangen op de lijn Leiden-Utrecht opheffen. Het recente ongeluk in Hooghalen in Drenthe, waarbij een treinmachinist om het leven kwam, laat zien dat zo’n overweg levensgevaarlijk kán zijn. Maar hoe link zijn nou precies de onbewaakte overwegen in het Groene Hart? Het AD Groene Hart ging op zoek naar de drie die Prorail het eerst wil hebben aangepakt.