Volledig scherm
Vorig jaar maakte Radio 2-dj Ruud de Wild nog een radiouitzending vanuit het haaienbassin. © ANP Kippa

Tweede duikclub haakt ook af als partij voor haaienbassin Emmen

Een tweede duikclub, die zich dit voorjaar meldde als mogelijke huurder van het voormalige haaienbassin in het Rensenpark in Emmen, heeft toch maar afgehaakt.

Dat laat de gemeente Emmen weten. Volgens woordvoerder Corina Olde Benneker vond deze club, die afkomstig is uit het zuiden des lands, de afstand tot Emmen uiteindelijk te groot. Tot nu toe hebben zich ook geen andere gegadigden gemeld. “Maar wie een leuk plan heeft, mag uiteraard bij ons aankloppen”, aldus Olde Benneker.

Afgelopen maart gooide de gemeente het voormalige haaienbassin in de verhuur. Creatieve ondernemers werden gevraagd met leuke voorstellen te komen. In juli zou de gemeente dan bekend maken welk idee de voorkeur kreeg, met als streven om in 2020 de deuren opnieuw te openen.

Maar de belangstelling viel vies tegen. Volgens Olde Benneker klopte alleen de duikclub uit Zuid-Nederland aan. Sloop bij het uitblijven van plannen zijn er vooralsnog niet. “We hebben geen deadline of iets dergelijks vastgelegd voor de invulling van het bassin.” Op de website van rensenparkemmen.nl wordt het voormalige bassin niet meer benoemd.

Duikvereniging Emmen en Omstreken

In 2016 lanceerde Duikvereniging Emmen en Omstreken een plan om het bassin om te toveren in een duikparadijs. Het lukte de vereniging niet om de benodigde financiën bij elkaar te krijgen voor de noodzakelijke verbouwing. De vereniging zette een speciale crowdfundingsactie op en wist zelfs Radio 2-dj Ruud de Wild te strikken voor een uitzending in het bassin. De acties leverden echter bitter weinig op.

De gemeente, eigenaar van het complex, was bereid een bijdrage te leveren, maar meer dan 60.000 euro zat er niet in. Voorwaarde was verder dat de duikvereniging de hele verbouwing voor 1 mei 2019 zou afronden. De duikvereniging gooide in januari van dat jaar de handdoek in de ring toen duidelijk werd dat die datum niet gehaald zou worden.