Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Verdachte potloodventer op vrije voeten, onderzoek nog gaande

De man die mogelijk tienermeisjes de schrik aanjoeg door langs meerdere Drentse fietspaden te masturberen, is weer op vrije voeten. Hij is nog wel steeds verdachte van schennis van de eerbaarheid.

Dat schrijft Dagblad van het Noorden. De verdachte is 24 jaar oud, woont in de gemeente Oldambt en werd afgelopen vrijdag door de politie aangehouden. Dit gebeurde op het politiebureau in Assen, waar hij door de politie was ontboden. Was hij daar niet verschenen, dan zouden agenten hem van huis ophalen.

Geen mededelingen over verklaring verdachte

Over zijn verklaringen kan de politie geen mededelingen doen. ,,Het onderzoek loopt nog steeds’’, zegt een woordvoerder. Op het moment van aanhouding waren er drie aangiftes en zeven meldingen binnen. Gezien de aandacht die er in de media is geweest voor de zaak, sluit de politie niet uit dat er zich meer mensen gaan melden.

De slachtoffers gaven aan dat de man naast een grijze auto bij fietspaden stond. Aanvankelijk ging het om een man die de meisjes alleen maar aankeek. Later kwamen meldingen en aangiftes binnen over een man die zich geslachtsdeel toonde. De laatste slachtoffers zeiden dat de man ook masturbeerde.

Maximale gevangenisstraf van drie maanden

De man is weer op vrije voeten gesteld. Het delict waar hij van wordt verdacht rechtvaardigt op basis van de wet geen voorlopige hechtenis, zo laat een woordvoerder van het Openbaar Ministerie weten. Dat de Groninger meermaals over de schreef zou zijn gegaan, doet niet ter zake, net als de kans op recidive.

Op het delict staat een gevangenisstraf van maximaal drie maanden.