-
Volledig scherm
- © DvhN

Voormalige Rijksluchtvaartschool op Groningen Airport Eelde wordt te koop gezet

De voormalige Rijksluchtvaartschool op Groningen Airport Eelde wordt te koop gezet door de provincie Drenthe. Dat melden Gedeputeerde Staten in een brief aan Provinciale Staten.

 1. Kick Out Zwarte Piet eist onderzoek naar sinterklaasrellen: ‘Onmenselijk wat er is gebeurd’
  PREMIUM
  Staphorst

  Kick Out Zwarte Piet eist onderzoek naar sinter­klaas­rel­len: ‘Onmense­lijk wat er is gebeurd’

  Kick Out Zwarte Piet (KOZP) wil dat er een onafhankelijk, extern onderzoek komt naar de sinterklaasrellen in Staphorst. Woordvoerder Marisella zegt dat er zoveel is misgegaan dat hieruit lessen moeten worden getrokken. Volgens haar is sprake geweest van ‘regelrechte terreur’ en heeft de politie onvoldoende gedaan om vreedzame demonstranten te beschermen tegen geweld van relschoppers.
 1. Burgemeesters van veiligheidsregio's zetten vraagtekens bij effectiviteit spreidingswet

  Burgemees­ters van Drenthe en andere veilig­heids­re­gi­o's zetten vraagte­kens bij effectivi­teit spreidings­wet

  De burgemeesters van de 25 veiligheidsregio’s hebben twijfels over de effectiviteit van de spreidingswet van staatssecretaris Eric van der Burg (Asiel). Het proces om asielzoekers eerlijk over gemeenten te verdelen is ‘complex’ en moet duidelijker, aldus de burgemeesters. Als dat niet gebeurt, bestaat het risico dat het niet lukt om gemeenten aan te sporen voldoende structurele opvangplekken voor asielzoekers te realiseren. Dat schrijft Hubert Bruls, voorzitter van het Veiligheidsberaad, in reactie op het wetsvoorstel aan de staatssecretaris, waarop tot woensdag middernacht via internet kon worden gereageerd.