Volledig scherm
© ANP

Zeven cv-ketels gestolen bij ramkraak in Emmen; dader reed in Duitsland gestolen pick-up truck

Warmteservice Emmen aan de Wolfsbergenweg in Emmen is in de nacht van zondag op maandag het doelwit van een ramkraak geweest. Dat meldt het Dagblad van het Noorden

De diefstal vond rond half zes plaats, waarbij een pick-uptruck aan de zijkant van het pand dwars door een roldeur reed.

Geen duidelijk signalement

Nadat de meldkamer van de politie via het inbraakalarm werd ingeseind, werd eigenaar Auke Rauwerda wakker gebeld.

Aan de hand van camerabeelden heeft hij kunnen vaststellen dat de diefstal door één dader is gepleegd. ,,De pick-up is dwars door de roldeur gereden, waarna de bestuurder in luttele minuten zeven cv-ketels heeft ingeladen en er vervolgens vandoor is gegaan. Op de camerabeelden is niet veel te zien. In ieder geval geen duidelijk signalement van de dader.”

Auto was gestolen in Duitsland

Rauwerda deed maandagochtend aangifte van de diefstal en overhandigde de beelden aan de politie. ,,Ik begreep dat de snelkraak is gepleegd met een in Duitsland gestolen auto. Dat bleek aan de hand van een achtergebleven kentekenplaat.”

De politie is een onderzoek gestart en zoekt tips en getuigen van omstanders die vanochtend rondom de Weerdingerstraat en de noordkant van het centrum in Emmen iets verdachts hebben gezien.

Ramkraak bij pinautomaat: ook met in Duitsland gestolen pick-uptruck

De - overigens mislukte - ramkraak die donderdagochtend 7 november plaatsvond bij de pinautomaat in het Emmer winkelcentrum Emmermeer werd ook uitgevoerd met een in Duitsland gestolen pick-uptruck. Dat voertuig werd een dag later teruggevonden in Noordbarge.