Volledig scherm
Archieffoto. © ANP

Zwaar ongeval tussen Balkbrug en Ommen, zes gewonden

Bij een auto-ongeluk op de N48 bij Balkbrug in Overijssel, net over de provinciegrens, zijn op zondagmiddag 4 augustus meerdere gewonden gevallen. Zes mensen zijn per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Het ongeval gebeurde rond 16.00 uur. Vlak voor het punt waar de N48 de N377 kruist botsten de auto’s op elkaar. Op het asfalt en in het naastgelegen weiland liggen stukken van de voertuigen, allerlei brokstukken en een fiets.

Rijkswaterstaat spreekt van een frontale botsing, maar het is niet bekend wat de oorzaak is geweest. De weg is in beide richtingen afgesloten.

  1. Enige genderneutrale nijlpaard ter wereld overleden in dierenpark Wildlands Emmen

    Enige genderneu­tra­le nijlpaard ter wereld overleden in dierenpark Wildlands Emmen

    In het Wildlands-dierenpark in Emmen is het 11-jarige nijlpaard Hasana overleden. Omdat de dood van het dier onverwacht kwam en het park wilde weten hoe zij was gestorven, is ze overgebracht naar de Universiteit van Utrecht. Daar bleek iets heel bijzonders: Hasana bleek genderneutraal te zijn met zowel vrouwelijke als mannelijke kenmerken. Het is voor zover bekend het enige nijlpaard dat ooit met deze kenmerken is vastgelegd.