1. Bestaan onze winkels over 5 jaar nog? ‘Ja, maar directe verkoop of voorraad wordt zeldzaam’
  PREMIUM

  Bestaan onze winkels over 5 jaar nog? ‘Ja, maar directe verkoop of voorraad wordt zeldzaam’

  De winkelleegstand neemt voor het eerst in jaren weer toe, terwijl de online verkoop juist tegen de klippen opgroeit. Om te overleven is het noodzakelijk dat niet alleen de ketens, maar ook zelfstandige winkeliers meeprofiteren van e-commerce. Maar hoe? De bedenkers van Winkelstraat.nl hebben het antwoord naar eigen zeggen gevonden. ,,De combinatie van de ervaring van de winkeliers met een online marktplaats voor exclusieve mode is een gouden formule.’’
Dossier

De buitenland­se midden­standPijlen»

 1. Nederlandse economie groeit mede doordat consumenten veel uitgeven

  Nederland­se economie groeit mede doordat consumen­ten veel uitgeven

  De Nederlandse economie heeft een goed tweede kwartaal achter de rug. De economische groei is gelijk aan die van de afgelopen kwartalen, zo meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Daarmee is Nederland een stuk beter af dan buurland Duitsland. Onze oosterburen maakten vanochtend bekend dat de economie van het land is gekrompen, vooral door internationale handelsconflicten en de vertraging van de wereldeconomie.
 1. Hier betalen Britten iets meer voor boodschappen, maar wie klaagt 'kan lekker naar de Aldi’
  PREMIUM
  De buitenlandse middenstand

  Hier betalen Britten iets meer voor boodschap­pen, maar wie klaagt 'kan lekker naar de Aldi’

  De meeste Nederlanders waaieren deze dagen uit naar het buitenland. Op zoek naar zon, zee, cultuur, ontspanning en avontuur. Lokale winkels laten we dan vaak links liggen. Een gemiste kans. Onze correspondent wijst je de weg in deze zomerserie ‘de middenstand’. Vandaag deel zeven: roddels en muziek aan de koffiebar van hippe buurtsuper in Manchester.
 1. Winkeliers hebben het zwaar: ‘Anti Netflix’ staat er groot op de pui
  PREMIUM
  De buitenlandse middenstand

  Winkeliers hebben het zwaar: ‘Anti Netflix’ staat er groot op de pui

  De meeste Nederlanders waaieren deze dagen uit naar het buitenland. Op zoek naar zon, zee, cultuur, ontspanning en avontuur. Lokale winkels laten we dan vaak links liggen. Een gemiste kans. Onze correspondent wijst je de weg in deze zomerserie ‘de middenstand’. Vandaag deel zes: In Sint-Gillis woont van alles en nog wat, van rijk tot arm, van Belgisch tot bijna alle andere nationaliteiten. En die hebben zo ongeveer allemaal hun eigen winkeltje.