Een thermostaat wordt een paar graden lager gezet.
Volledig scherm
Een thermostaat wordt een paar graden lager gezet. © ANP

ACM: Hoge energieprijs geen reden om energielevering te stoppen

Energiebedrijven mogen niet zomaar stoppen met het leveren van energie aan consumenten omdat de prijzen hoger zijn geworden. Dat zegt de Autoriteit Consument & Markt (ACM) naar aanleiding van meldingen bij haar loket ACM ConsuWijzer.

16 reacties

 • Sina Hogeboom

  1 jaar geleden
  Ik ben alleen heb de jas aan binnen kan makkelijk avonden gewoon iets de verwarming aan!!
 • M Waarhold

  1 jaar geleden
  De marktwerking en onze regering zorgen ervoor dat het straks niet meer te betalen is. De bestuurders en aandeelhouders van de energiebedrijven moeten immers ook hun broek op kunnen houden hé. Ik vind het helemaal niet gek dat door deze aantoonbare redenen energie straks niet meer te betalen is omdat er aan verdient MOET worden. Marktwerking, alles zou goedkoper of betaalbaar worden, waar is het dan mis gegaan? Inderdaad bij de hebberigheid bij de belanghebbenden van de marktwerking.
 • A Oers

  1 jaar geleden
  Misschien kunnen de energiebedrijven en grootverbruikers hun dikke vette winstuitkeringen van vorig jaar (toen de prijs laag stond) gebruiken om de hoge prijs van nu te compenseren??? Gaan janken om niet te willen leveren nu het even tegen zit is een beetje vreemd...evenals de rekening weer bij het volk te leggen zonder de grote verantwoordelijken hiervoor aan te pakken. Leuk he, zo"n klimaatdeal waarbij de rijken buiten schot blijven
 • Maria Yvonne Franssen

  1 jaar geleden
  Dat 'openbreken' van lopende contracten kan alleen, providers dit recht contractueel op de een of andere wijze hebben voorbehouden. Zelf zit ik altijd bij dezelfde degelijke provider en zonder vast contract. Over de jaren heen betaalde ik dan waarschijnlijk ook de beste gemiddelde prijs + de beste kwaliteit met de beste service. Ik lijdt dus niet onder de stress van elk jaar wisselen van energieprovider. En ook niet van eendagsvliegen die hun contractprijzen niet kunnen of willen waarmaken.
 • Dennis Eijs

  1 jaar geleden
  Ja, als de prijs was gedaald, en je hebt een vast contract, moet je ook gewoon betalen. Zij speculeerden, en als het ze niet uit komt, ontbinden ze het contract. Contractbreuk dus En dat kost geld natuurlijk. Want als jij het contract voortijdig wilt ontbinden, moet je een dikke boete betalen.