Volledig scherm
PREMIUM
© Anne Stalinski

Afdingen in het buitenland: zo doe je dat

In de Marokkaanse soek een prachtig kleed op het oog? Of in de Turkse bazaar een mooie zonnebril gezien? Zo betaal je niet te veel.

In Nederland zijn we afdingen niet gewend, maar in veel vakantielanden is het volstrekt normaal. Sterker nog, er wordt verwacht dat je sjachert en ruziet met de winkelier totdat je allebei tevreden bent over de prijs. Dus zeg je ‘ja’ tegen het eerste aanbod, dan betaal je waarschijnlijk veel te veel. Hoe scoor je de hoogste korting op souvenirs? En met welke regels en gebruiken moet je rekening houden? We vroegen reisspecialisten naar hun ervaringen en tips.

  1. Bestaan onze winkels over 5 jaar nog? ‘Ja, maar directe verkoop of voorraad wordt zeldzaam’
    PREMIUM

    Bestaan onze winkels over 5 jaar nog? ‘Ja, maar directe verkoop of voorraad wordt zeldzaam’

    De winkelleegstand neemt voor het eerst in jaren weer toe, terwijl de online verkoop juist tegen de klippen opgroeit. Om te overleven is het noodzakelijk dat niet alleen de ketens, maar ook zelfstandige winkeliers meeprofiteren van e-commerce. Maar hoe? De bedenkers van Winkelstraat.nl hebben het antwoord naar eigen zeggen gevonden. ,,De combinatie van de ervaring van de winkeliers met een online marktplaats voor exclusieve mode is een gouden formule.’’