Volledig scherm
Een greep uit de internationale media-aandacht © AD.nl

Afscheidskus van giraffe ontroert de wereld

VideoHet verhaal van de giraffe die een terminale medewerker van Diergaarde Blijdorp een afscheidskus geeft, gaat de hele wereld over. Gisterochtend werd het verhaal op AD.nl geplaatst, waarna het al honderdduizenden keren werd gelezen. Inmiddels hebben meerdere internationale nieuwssites het bericht al overgenomen. Ook op sociale media regent het reacties: Van 'Kippenvel..' tot 'Met een brok in mijn keel lees ik dit verhaal'.

Volledig scherm
Mario en de giraffe in Blijdorp nemen afscheid van elkaar © Stichting Ambulance Wens Nederland

Op de Facebookpagina van AD.nl stijgt het 'giraffen-sentiment' tot ongekende hoogte. Het bericht werd al meer dan 32.000 keer geliked, 1200 keer gedeeld en een miljoen keer bekeken.

Op de foto is te zien hoe de terminale Mario, een verstandelijk beperkte schoonmaker van Blijdorp, nog één keer langs wil bij de giraffen. Hij maakte het hok oneindig vaak schoon tijdens zijn loopbaan in de dierentuin.

Op het moment dat hij het verblijf in werd gereden, voelen de giraffen aan dat het niet goed gaat met hun oude vriend. Eén van de giraffen komt op Mario af en geeft hem een allerlaatste kus om gedag te zeggen.

Dat Mario zijn laatste wens in vervulling kon gaan, had hij te danken aan Stichting Ambulance Wens Nederland. Deze stichting zorgt er met een groep van 200 geschoolde vrijwilligers dagelijks voor dat niet mobiele terminale mensen nog één keer de dag van hun leven hebben.


Bekijk hieronder de beelden van het bezoekje aan de giraffen.

  1. Verkoop dure benzine explodeert: ‘vaak zonde van je geld’

    Verkoop dure benzine explodeert: ‘vaak zonde van je geld’

    Sinds de invoering van de nieuwe benzine E10 kiezen steeds meer Nederlanders voor duurdere ‘premium’ brandstoffen. Autobezitters zijn bang dat de vervanger van Euro 95 hun auto stuk maakt, maar volgens experts is dat niet terecht. ,,E10 geeft minder problemen dan mensen denken, maar door allerlei indianenverhalen zijn ze meer geld kwijt dan nodig. Al moeten vooral bezitters van motorfietsen, brommers en klassiekers wel opletten.”