AH-messenset van 11.000 euro maakt veel reacties los

Een bericht van Tamara Jooren op de Facebookpagina van Albert Heijn maakt veel los online. Daarin stelt Tamara dat de bestekset waarvoor gespaard kan worden bij de supermarkt, de klant uiteindelijk 11.000 euro aan boodschappen kost. Daarbovenop moet nog eens ruim 120 euro worden betaald bij de aanschaf. Albert Heijn zegt bewust niet te hebben gereageerd op Tamara's kritiek.

Volledig scherm
© Albert Heijn

Tamara rekent uit wat haar de spaaractie haar op maandelijkse basis zou kosten: 2750 euro aan boodschappen, omdat de actie tot februari loopt. ,,Oftewel €687,50 per week, of €98,21 per dag."

,,Ik weet niet welk gezin dat aan eten kan (wil) uitgeven elke dag, maar ik denk dat er slechts weinig Nederlanders een complete bestekset zullen krijgen... Goede actie Albert Heijn!"

De post van Tamara kan rekenen op tienduizenden likes en is ook al duizenden keren gedeeld. 

Niet iedereen kan zich vinden in de kritiek van Tamara. Zo stelt Bastiaan dat Tamara's bericht 'typisch Nederlands' is. ,,Boodschappen doe je normaal ook al. Nu krijg je er van de AH iets bij. Als je dit niets vindt, doe je gewoon niet meer. Zuur volk zijn we toch met zijn allen", zegt hij.

AH reageert bewust niet
Albert Heijn heeft bewust niet gereageerd op het bericht van Tamara, laat het bedrijf weten. ,,Dat zou geen toegevoegde waarde hebben aan de discussie", zegt een woordvoerder. ,,We zagen al zoveel variatie in de reacties van de consumenten: je hoeft niet te sparen of kunt vrienden en familie vragen om mee te sparen. Dat moedigen wij aan. Ook zijn er mensen die voor specifieke delen van de set sparen."

Verder stelt de supermarktketen dat er op elke actie kritiek is. De woordvoerder zegt de rekensom van Tamara niet te hebben nagerekend.

De grootgrutter benadrukt dat het gaat om een bestekset met een hoge winkelwaarde en dat klanten daarvoor ook langer dan gebruikelijk kunnen sparen. Ook zegt de supermarktketen dat klanten een extra zegel krijgen bij bepaalde actieproducten.