De winstmarge van Ahold Delhaize is volgens directievoorzitter Frans Muller afgelopen jaar gezakt naar 3,4 procent en daarmee uitgekomen onder de grens van 4 procent die het bedrijf als veilig aanhoudt.
Volledig scherm
PREMIUM
De winstmarge van Ahold Delhaize is volgens directievoorzitter Frans Muller afgelopen jaar gezakt naar 3,4 procent en daarmee uitgekomen onder de grens van 4 procent die het bedrijf als veilig aanhoudt. © Wim hollemans/ANP

Aholdtopman: ‘Dat wij boodschappen duurder maken uit winstbejag is je reinste onzin’

Supermarkten en voedingsbedrijven slaan volgens vakbond FNV een slaatje uit de torenhoge inflatie door de prijzen extra te verhogen. Reden voor overheidsingrijpen? Zeker niet, zegt Frans Muller, topman van Ahold Delhaize. ‘Er is geen enkele reden om te verdienen aan inflatie.’

83 reacties

 • René Schip

  2 maanden geleden
  meneer Muller, Doet en spreekt namens AHOLD, en krijgt zijn gegunde salaris, en blijkbaar een hele verdiende bonus toeslag. Hij is dus net als een hele groep Nederlanders die alleen maar aan zich zelf denkt. Hij zou het prijs en keten beleid binnen AHOLD ter discussie kunnen stellen. Maar ja die bonus....dus mondje dicht Een typisch voorbeeld van de huidige IK maatschappij. IK heb overal recht op en IK doe wat ik wil. Wel aangenomen rechten maar zeker geen plichten. Jammer samen zijn we sterker
 • Remco Krapels

  2 maanden geleden
  Vorig jaar maakte ze een recordwinst jaar daarvoor ook.als je de marge elk jaar bijstelt op de recordwinst van het jaar daarvoor en je hebt 3,5 in plaats van 4% dan heb je nog steeds een vette winst .Wie neemt wie nou in de maling ?De aandeelhouders willen elk jaar winst.
 • Brons

  2 maanden geleden
  Liegen is het nieuwe normaal geloof ik. Shel, AH, Unilever maken allemaal megawinsten tijdens een inflatiecrisis. Wie legt het uit?
 • R. Reurts

  2 maanden geleden
  En dat geloof je zelf? Stop dan met die miljoenen verslindende reclames op TV. Dan steeds minder kassamedewerksters en dus een slechte service. Je wordt gecontroleerd bij de zelf scan, halen ze je spullen uit je tas en daarna vertrekt de AH medewerkster weer en kan jij je boodschappen weer in je tas doen! Nee AH let niet op onze kleintjes.
 • Duijzers

  2 maanden geleden
  Wat voelen de meeste zich weer enorm zielig zeg...klagen over alles, geloven zelfs niet wat ze zelf zeggen want ja we moeten mee gaan in het grote klagen en wantrouwen. Lijkt mij goed idee deze mensen de 1300 euro voor ondersteuning energie kosten en eventuele loons, pensioen of uitkerings verhoging ook weer terug geven als de prijzen weer op normaal niveau terug zijn. Dan hoor je ze ineens niet meer. Leven is niet alleen zoet, ook zuur. Kijk naar wat je hebt niet wat je denkt te missen.