Akkoord over werkomstandigheden en lonen Schiphol, stakingen van de baan

Met videoEr is een akkoord op hoofdlijnen over de werkomstandigheden en lonen op luchthaven Schiphol. Dat heeft Schiphol-topman Dick Benschop gezegd in Den Haag. Benschop moet dinsdagavond in de Tweede Kamer tekst en uitleg geven over de chaotische taferelen op zijn luchthaven die al weken aanhouden. 

8 reacties

  • J Smid

    12 maanden geleden
    @Bakker, U heeft ergens een punt. Ik vraag mij zelfs af of we niet een hub teveel hebben. We hebben 4 hubs in Europa en 3 grote carriers onder 3 allianties: Skyteam met o.m. AF-KLM, Oneworld (British Airways) en Star Alliance (Lufthansa). Waarom heeft Skyteam 2 hubs nodig in Europa en waarom heeft Schiphol 7 startbanen nodig inclusief Oostbaan en 2e parallelbaan aan de 06-24? Antwoord: gevalletje grootheidswaanzin van de VVD.
  • Sina Hogeboom

    12 maanden geleden
    Ik ken iemand van 84 die zij ik wist niet dat ze nog geen veertien euro per uur verdiende!!
  • A. Volmer

    12 maanden geleden
    Ik kan vaak vliegtickets krijgen in Duitsland of België die soms bijna de helft goedkoper zijn dan als ik vanaf Schiphol zou vertrekken (vooral intercontinentale vluchten) en ook de luchthavens zijn in België en Duitsland goed te bereiken, schoon, goedkoop parkeren etc. Ik snap werkelijk niet waarom mensen nog vanaf Schiphol willen vertrekken.
  • E Bakker

    12 maanden geleden
    Bij Schiphol mag gewoon de marktwerking haar intrede doen. De werkelijke prijs rekenen van wat iets kost. En niet de burgers (belastinggeld!!) steeds laten opdraaien voor het storten van geld in een bodemloze put. Waarom moeten we zo'n grote luchthaven hebben? Nergens goed voor.
  • J. Verhaeg

    12 maanden geleden
    De nieuwe cultuur onder de managers, bezuinigen op personeel en werkomstandigheden en daarna zelf met een gouden handdruk mogen vertrekken
  1. Sparen of beleggen? ‘Als je 1000 euro hebt blijf je een slachtoffer van de spaarmarkt’
    PREMIUM

    Sparen of beleggen? ‘Als je 1000 euro hebt blijf je een slachtof­fer van de spaarmarkt’

    De lage spaarrente die de Nederlandse grootbanken, Rabobank, ING, ABN Amro en Volksbank, bieden houdt de gemoederen bezig. De banken rekenen de renteverhogingen van de Europese Centrale Bank (ECB) meteen door in de rente op leningen, zoals de hypotheekrente. Maar de spaarder komt er bekaaid van af. Die krijgt nu 1 procent bij ING en de Rabobank bij een vrij opneembare spaarrekening. Dat is weliswaar vier keer zoveel als vorig jaar, maar nog steeds veel minder dan de inflatie. Je spaargeld wordt dus elk jaar minder waard.